Landmænd og svineproduktion

Sponsoreret indhold

I mine unge år på landet har jeg tilbragt mange timer både i svinestalde, men også bag rattet på diverse landbrugsmaskiner og traktorer. Det er med stor glæde, at jeg tænker tilbage på tiden, hvor adskillige hestekræfter buldrede under mig og jeg var med til at drive et større landbrug med tilhørende stor svineproduktion.

Til ethvert landbrug hørte i min tid adskillige menneskekræfter til de mange hestekræfter, så der hele tiden var mange til at tage sig af de dagligdags opgaver. Ikke blot i svinestaldene skulle der bruges mange kræfter på at gøre rent, fodre, rydde op, gøre rent, inseminere, sortere, flytte og hjælpe de mange grise. Grisene skulle selvfølgelig senere slagtes og ende på mange danske spiseborde til lykkelige stunder med familien samlet om dagens store måltid.

I dagens Danmark er menneskekræfter og hænder væsentligt færre end i min tid, men det giver til gengæld plads til mange former for automatisering og optimering af både velværet, fodringen, ydelsen og mange andre ting. Alle disse tiltag kan være med til både at sikre grisenes ve og vel i væsentligt højere grad end i min tid, men også give landmanden et større afkast på sine investeringer. Især i disse tid vi i dag lever i, hvor priserne er lavere end nogensinde før – og landmændene har trangere kår end længe. Til sådanne automatiseringer og optimalt output af svineproduktionen kan jeg ikke andet end anbefale bekendte fra den sydlige del af Danmark, som står kvalitet og helt uhørt god service – nemlig BoPil.

Hos virksomheden fra Sønderborg er der enormt meget fokus på, at produkter og styring heraf er i en uovertruffen kvalitet, som man altid kan regne med. Netop som det bør være med elektronik og udstyr, som man sætter sin lid til.

Havde vi haft sådanne systemer og anlæg i min tid ville jeg nok have været overflødig. Og selvom jeg ikke ville have været min tid som landmand foruden, så kan jeg nemt se hvorfor og hvordan udviklingen har trukket os til så automatiseret og effektiviseret verden, som vi er i i dag.

Man kan ligeså godt få det bedste ud af det.