Sådan kommer du i gang med cykelsport

Sponsoreret indhold

Cykelsport er en sportsgren, der er i rivende udvikling herhjemme. Flere og flere begynder at cykle – både mountainbike og landevejscykling er sportsgrene i voldsom vækst. Der popper også flere og flere cykelklubber op i Danmark. Hvert år sidder mange danskere også klistret til skærmen for at se, hvordan de danske cykelryttere klarer sig i Tour de France, Giro’en og så videre.

Men hvordan kommer man egentlig bedst i gang med cykelsport? Vi har skrevet en guide, der hjælper dig godt i gang.

Step 1. Vil jeg køre landevej eller mountainbike

Der er som udgangspunkt to former for cykling, du kan vælge at køre. Der er mountainbike og landevejscykling. Landevejscykling er primært en forårs, sommer – og efterårssport modsat mountain bike, som du kan sagtens kan dyrke hele året rundt.

Step 2. Nu skal du have en cykel

Når du har besluttet dig for, hvilken form for cykling, du vil køre, skal du finde en cykel. Det kan være en god ide at købe en cykel fra sidste sæson, da du typisk her vil kunne finde en cykel af høj kvalitet og nogle high speed bearings til rimelige penge. Inden du går ud at investere i det helt store udstyr, skal du først og fremmest også finde ud af, om cykling overhoved er en sport for dig.

Step 3. Find nogle cykelkammerater

Cykling er uden tvivl sjovest, hvis du har nogle at køre sammen med. Der findes et hav af klubber rundt omkring, som du kan melde dig ind i, hvis du gerne vil have nogle at dele din interesse for cykling med, og det er en rigtig god ide, da det på denne måde er nemmere at motivere sig for at komme afsted uanset vind og vejr.

Vi håber, at du kunne bruge vores guide til noget, og den har motiveret dig efter at komme i gang med at cykle.