Skal dit tag også snart skiftes?

Sponsoreret indhold

Et solidt tag over dit hoved er ret essentielt hvis du er blevet vant til at have et varmt, hyggeligt og drypfrit hjem. Jeg har efterhånden fået en masse erfaring med at spotte ting der kunne være indikator på at det snart trænger til en udskiftning. Egentlig også derfor vi fik tilbud på diverse andre ting der skulle laves tidligere på året.

Dit tag  bliver snart 25 år gammelt.

Man bør undersøge sit tag grundigt når den begynder at komme op i alderen. Typisk vil en gennemgang ved 25 års alderen være en god tommelfingerregel at følge. Det er ikke nok at konstatere at taget ser fint ud mens du står på jorden og kigger op på det. Du skal op og undersøge taget til bunds. Hvis du ikke selv ved hvad du skal kigge efter, kan du altid få en ekspert til at lave en undersøgelse.

Når først dit tag har ramt 25 års alderen, vil man typisk have mellem 5-10 år tilbage af dets levetid. Hvis du bor i et område hvor husene er opført på nogenlunde samme tid og af samme entreprenør, vil en god indikator være hvis dine naboer begynder at skifte deres tag ud.

Har dit tag brug for meget rensning / skal det males ofte?

Uanset hvilket materiale dit tag er lavet af, anbefales det at man sørger for at holde den ren og maler den fra tid til anden. Husk at tjekke dit tag mindst to gang om året. Hvis du skal gøre den rent / reparere taget for ofte, så kan det tyde på der er noget galt.

Samler dit tag fugt eller lækker?

Vandskader på væggene inden for og på loftet er et typisk tegn på at dit tag har brug for umiddelbar reparation, eller at dine tagrender ikke fungerer som de skal. Grundene til dette er typisk ret nemme at identificere, så tjek taget for ødelagte og løse skruer, eller andre meget synlige problemer. Du bør tjekke dit tag forholdsvist ofte, da skift i vejret kan have en effekt på samlingerne på taget.

Husk også at tjekke om dit tags understruktur er ventileret ordentligt. Dårlig luft cirkulering kombineret med fugt kan give seriøse problemer.

Hvis du opdager seriøse problemer med dette bør du overveje at tage kontakt til professionelle så der kan dannes et overblik over situationen.