De 5 fedeste feriebyer på Vestkysten

Sponsoreret indhold

Nogle af Danmarks mest populære feriedestinationer ligger placeret som perler på en snor langs den danske vestkyst. Her strømmer feriegæster til fra ind- og udland til hvert år, for at opleve den helt unikke natur, som kun er at finde lige netop her. På Vestkysten er både natur og hav vildt, og landskabet bærer tydelige præg af, at det er naturen, der hersker her, og ikke mennesket. Kysten er gennem tiden blevet forandret og formet af blæst og hav, og blandt de mange klitter ligger sommerhusene placeret hist og pist. Her er ingen struktur, sommerhusene bygges på de pletter, hvor naturen har givet plads. Du får derfor også oplevelsen af, at du bor helt for dig selv i sommerhuset, beskyttet af klitter og sand, på trods af, at du befinder dig midt i Danmarks største sommerhusområder.

Naturen på Vestkysten er en af de ting, som de 5 feriebyer på Vestkysten har til fælles. Derudover er byerne faktisk meget forskellige, og spørger du de lokale, så er ingen af byerne ens.

Her får du vores top 5 over skønne danske feriebyer langs Vestkysten, samtidig med at vi pin pointer nogle af de træk og seværdigheder, som gør byerne unikke fra hinanden.

Vestkystens 5 perler

1. Løkken
Når man snakker feriebyer langs den danske Vestkyst, er Løkken ikke til at komme udenom. Byen har været magnet for både unge og ældre generationer gennem årtier, og blev i mange år forbundet med ”de riges ferieby”. I dag er Løkken for alle og her er der også mulighed for alt, hvad hjertet begærer. Du kan bade ved nogle af de bedste strande i Danmark, shoppe, spise gode mad på restauranterne, drikke en kop kaffe på en café eller vindsurfe og feste til den lyse morgen- Løkken her det hele. Du kan læse meget mere her.

2. Hvide Sande
Løkken kan for nogle godt virke noget ”hektisk” om sommeren, når det vrimler med folk og unge fester til den lyse morgen. Flere og flere har derfor fået øjnene op for den mindre ferieby, som ligger syd for Løkken, nemlig Hvide Sande. Her har du også mulighed for at surfe, fiske, shoppe eller nyde en god middag med udsigt ud over vandet. Du kan også undersøge de gode muligheder for cykeludlejning i Hvide Sande, og tage på opdagelse langs en af de mange cykelstier i området

3. Ringkøbing
En anden populær ferieby i Danmark er nabobyen til Hvide Sande, det er den gamle fiskerby Ringkøbing. Ringkøbing er en de mest populærer feriedestinationer i Danmark, som kun er overhalet af få andre. Dette skyldes, at der er det hele i Ringkøbing. Her er byliv samtidig med at du kan komme på aktiv ferie og nyde naturen. Holder du din ferie i et af de mange skønne sommerhuse, får du også oplevelsen af at være helt for dig selv, da de er omkranset af klikker og smuk natur.

4. Klitmøller
Når man siger Klitmøller, så tænker de fleste fiskeri eller surfing – byen går derfor også under øgenavnet ”Cold Hawaii”.
I Klitmøller bor der under 900 mennesker, men om sommeren mere end fordobles dette antal. I sommerperioden vrimler det med folk i byen, som flytter ind i de mange sommerhuse for at nyde naturen, vandet, bylivet og selvfølgelig de mange former for vandsport. Her bliver der også afholdt mesterskaber i surfing år efter år.

5. Blåvand
Blåvand er den perfekte feriedestination for småbørnsfamilien. Aktiviteterne her passer perfekt til den kreative og aktive børnefamilie. I Blåvand kan du blandt andet lave din egne lys og bolcher,  eller du kan tage i zoologisk have, vandland eller gå en tur langs stranden og finde flotte sten i vandkanten. Eller du kan lade børnene udforske de gamle bunkers – måske I endda støder på en strandet hval eller en legesyg sæl.

Overvejer du en af disse feriedestinationer, kan det være en god idé at være ude i god tid, da sommerhuse og ferieboliger her tit er lejet ud tidligt på året – nogle sommerhuse er endda lejet ud flere år ud i fremtiden.