Det giver ro at få styr på testermentet

Testamente

Sponsoreret indhold

Når man kommer i sit livs efterår, som det så smukt kaldes, begynder tankerne om slutningen at komme snigende. Nu er Tina og jeg heldigvis ved godt helbred og på grund af vores nye sunde livsstil, skulle det gerne fortsætte sådan. Dog ved man aldrig, hvad der kan ske.

Det har vi haft mange samtaler om imens vi har gået vores ture. Det er et seriøst emne og egentlig ikke et særligt behageligt et – det tvinger nemlig én til at erkender at man ikke er her for altid. Det er samtidig også en samtale jeg tror skader mere, ved ikke at have den. Derfor har vi haft denne samtale mange gange og vi er kommet frem til en måde, hvorpå vi kan få ro i sindet.

Tog til advokat i Herning.

Vi har derfor, hver især, fået skrevet et testamente. Vi tog til Advokat Højbjerg, som er advokater i Herning, for at få styr på sagerne. Jeg har igennem mit liv oplevet, hvordan flere bekendte endte i en arvestrid, fordi deres familiemedlemmer ikke havde fået testamentet i orden. Arv og bodeling er noget, som kan splitte familier. Og selvom jeg er sikker på, at min familie ikke ville ende i sådanne problemer, skulle jeg tage herfra uden et testamente, så giver det mig ro i sjælen, at jeg nu er sikker på det ikke sker. Hvorfor overlade noget til skæbnen, når man selv kan have styr på det?

Jo flere samtaler vi havde omkring døden, testamenter, arvestrider og alt sådan noget, desto mere har jeg kunne mærke, at det har gået mig på. Det har naget mig. Men efter vi tog turen til Herning for at snakke med advokaten og tegnede det testamente, så er den nagende følelse gået væk. Det er som om jeg kan trække vejret lidt nemmere. Det var ikke udelukkende tanken om, at min familie kunne blive splittet på grund af deres arveret, selvom det selvfølgelig var den situation som nagede mest. Men mine egne forældre havde ikke noget testamente og det at vi skulle håndtere sorgen samtidig med at få styr på bodelingen hos søskende imellem, det ønsker jeg ikke at mine egne børn skal gå igennem.

Det har vi heldigvis sikret os imod. Derfor kan vi nu opleve resten af vores efterår uden den nagende følelse.