Efterskole.. Hvorfor?

Sponsoreret indhold

I forbindelse med at den yngste af børnebørnene nu står og skal til at vælge om han vil afsted på efterskole, tænkte jeg at jeg gerne ville bidrage med lidt research! Jeg faldt i den forbindelse over et indlæg der hed “10 gode grund til at tage på efterskole”, og jeg kunne godt tænke mig at kommentere lidt på nogen af dem.

 1. Du får med garanti en masse gode venner for livet.
  1. Har efterhånden set en masse unge mennesker gå igennem efterskolelivet, og jeg tror at størstedelen af den kontakt de har til deres efterskole kammerater efterfølgende efterhånden er faset mere eller mindre helt ud. Dermed ikke sagt at det ikke kan ske at man får nogen rigtige gode venner.
 2. Du lærer at blive selvstændig og klare dig selv.
  1. Errrhmm. Tror denne er mere op til forældrene og opdragelsen generelt, end at det hele skulle gå op i en større enhed blot fordi man lige har været et års tid på efterskole.
 3. Du får en masse gode oplevelser:
  1. Svært at argumentere mod den her! Der er ingen tvivl om at oplevelserne er noget af det der gør efterskole opholdet til et godt
 4. Du bliver mere social.
  1. Der er uden tvivl rigtig mange der åbner sig op rent socialt efter et år på efterskole. Men det kræver en indsats fra de unge mennesker! Det sker ikke uden at man selv er opsat på at der skal ske en forandring, hvis man føler man ikke er så godt med socialt.
 5. Du får lavet mere lektier fordi der er lærere på skolen.
  1. Ahhhh.. Igen, vist mere op til vanerne fra før man kom på efterskole. Hvis rammerne er bedre for at få lavet lektier, kan det dog sagtens tænkes at man kan hive nogen flere med ind i nogen gode vaner
 6. Du lærer at vaske tøj og gøre rent!
  1. De unge mennesker jeg kender der har været på efterskole(i hvert fald drengene) kommer da stadigvæk jævnligt forbi mutti derhjemme og får vasket tøj. Og rengøringen? Mjoo. 🙂

Alt i alt, tror jeg mest man skal se på efterskole opholdet som en mulighed for at komme til at komme på lidt specialiserede linjer – hvis man for eksempel gerne vil ind på en international gymnasie uddannelse, burde man overveje at vælge en efterskole med engelsk som hovedsprog.

Sider nævnt:

The international

Efterskoletips.dk