Et opråb for lokalstøtte

Cnc medarbejder i lokal virksomhed

Sponsoreret indhold

Hvis vi vil have lokal industri morgen, så skal vi bruge dem i dag. Så enkelt er det. Derfor er det utrolig vigtigt, at sikre at forholdene for vores lokale erhvervsdrivende er i top.

Der er ofte megen kritik af det lokale erhvervsliv, og der bliver ofte brokket sig over, at der ikke er muligheder nok – men det er noget, vi selv kan være med til at påvirke. Ved at bakke op om de lokale industrivirksomheder. Stigende samarbejde mellem erhvervsdrivende giver flere muligheder på sigt – mens faldende samarbejde betyder, at nogen må bukke under.

Istedet for kun at tænke på bundlinjen lige her og nu og outsource vores arbejde til udlandet eller til laveste pris, bør vi udnytte, at vi også har dygtige, lokale erhvervsdrivende med passion og engagement inden for netop deres felt. At støtte det lokale erhvervsliv, er utrolig vigtigt. Det er vigtigt for vores samfund og de arbejdspladser det bringer. Ved at lægge penge i det lokale forretningsliv støtter man dets eksistens i byen.

Derfor syntes jeg, at det er vigtigt at vi får set på, hvorledes vi kan optimere betingelserne for de lokale erhvervsdrivende. Er det eksempelvis attraktivt nok at drive virksomhed i Lem? Flere virksomheder har placeret sig i denne lille by, herunder Lem-Beslagfabrik, hvis kernekompetencer er produktion af beslag samt bearbejdning af metal- og plastvarer i tæt samarbejde med kunden, herunder laserskæring på eget anlæg, som er en utrolig attraktiv løsning for mange virksomheder. Men hvorfor lige Lem og kan man som virksomhed blive ved med at tænke lokalt?

Nej… Derfor bliver vi nød til at optimere forholdene. Her tænker jeg på regler, paragraffer og bureaukrati, der besværliggør livet som erhvervsdrivende. Vi bliver nød til at sikre det lokale, for en endnu bedre fremtid.

Det betyder naturligvis ikke, at man absolut skal vælge lokalt fremfor andre virksomheder. Det er ikke realistisk. Vi bør blot tænke over, hvilke arbejdsopgaver vi sætter i udbud, og hvem der kan løse dette for os. Har vi en lokal i området, der leverer den kvalitet vi ønsker til en fornuftig pris – så bør vi stærkt tænke over at styrke det forhold. Fra Erhvervsdrivende til erhvervsdrivende.