Ondt i ryggen og en opsang

Sponsoreret indhold

Jeg vil gerne lægge ud med at beklage. Jeg har været utrolig stille på det seneste, men der er sket så meget, som I nok skal få lov til at høre om senere.

I dag vil jeg gerne sætte fokus på et helt andet emne. Nemlig en ny folkesygdom, som nu også har ramt mig. Jeg har fået hæsligt ondt i ryggen. Jeg vågnede en morgen, hvor det bare værkede i hele ryggen. Jeg blev først ret nervøs – jeg kunne jo næsten ikke bevæge mig. Min kære hustru kom mig til hjælp og sørgede for en varmepude i håb om, at det bare var mit gamle skrog, der lige skulle varmes op.

Som regel går den slags jo i sig selv efter kort tid. Men denne gang ville det bare ikke slippe. Heldigvis har vi en rigtig dygtig massør i byen, hvor vi bor. Allerede dagen efter havde han en ledig tid på massagebriksen i klinikken.

Jeg fik behandling og beskeden om, at det blot var en mild overbelastning. Jeg havde måske også taget lige lovlig godt fra, da vi i weekenden skulle tømme garagen for alt det gamle skrammel, man altid får gemt alt for længe.

Under behandlingen snakkede vi lidt om løst og fast – men særligt et emne var så interessant, at jeg gerne vil dele det med jer. Det handlede lige netop om min dårlige ryg. Det er ifølge min massør nemlig gået hen og blevet lidt af en folkesygdom. Der er så mange danskere, der døjer med problemer af den ene eller anden slag. Ofte er det heldigvis ikke særlig alvorligt. 80-90% af alle rygsmerter kommer af hold i ryggen og kan trænes væk. Det er jo næsten os alle sammen.

Det er nemt at gøre noget ved

Så herfra skal der lyder en opfordring og opsang, om man vil: Kom ud af fjerene og pas på kroppen. Som enhver anden god maskine skal den løbende vedligeholdes. Det behøver ikke være hård styrketræning med vægtstang i træningscenteret eller en løbetur på 20km hver anden dag. Men bare det at gå en tur rundt i lokalområdet, ordne lidt have eller lege med ungerne kan være nok.

Det vigtigste, fortalte min massør, er at lave forskellige bevægelser. Vi vænner kroppen til at sidde længe i samme position foran fjernsyn og computer. Så ud og lave nogle forskellige aktiviteter, så kroppen bliver holdt vedlige.

Nu vil jeg gå ud og efterleve mit eget gode råd. Vi får børnebørn på besøg om et øjeblik, så mon ikke vi skal ud i det dejlige efterårsvejr og brænde lidt krudt af.