Fitness er for alle aldre

Sponsoreret indhold

fitness

Inspireret af mine sønner,der flittigt hopper på cyklen for at besøge deres lokale fitnesscentre, kommer der her et indlæg om at gå i fitness. Fitness-trenden hænger over os alle. I dag er det ikke kun bodybuildere eller elitesportudøvere, der sveder på løbebåndene og løfter jern i styrkelokalet. Fitnesscentrene kommer vi heller ikke udenom – de er landsdækkende og ikke kun anvendt hyppigt i januar som nytårsfortsæt.

Det er altså moderne at gå i fitness, hvad end du måske er 17 eller 65 år gammel. Baggrunden for timerne i fitness kan dog være forskellig. Nogle drømmer om at stå på podiet som årets “bikini-fitness-model”, mens andre træner fordi bare det skulle være så sundt.

Vestkysten er ingen undtagelse. Som bosiddende i Hvide Sande tager man som regel turen til Beach Bowl i Søndervigs fitnesscenter. Ellers er der også mange muligheder i Ringkøbing, hvor der ikke kun er et fitnesscenter men flere.

Tanker og overvejelser før træningsforløbet

Man kan gøre sig mange overvejelser inden starten på et træningsforløb. Følgende er nogle af de tanker, jeg forestiller mig, at folk vil nå omkring inden.Skal jeg træne med en gruppe eller på egen hånd? Instruktør eller ingen instruktør? 2 eller 5 gange i ugen? Hvordan får man et medlemsskab? Skal jeg investere i nyt og moderne træningsudstyr eller træningstøj? Jeg tror ikke, der er nogen bestemt måde at gribe det an på. Man kan strikke sit eget “fitness-liv” sammen som man vil.

En anden tanke man måske kan gøre sig, særligt som pensioneret, er måske om man passer ind i fitnesscenteret. Er der virkeligt noget for alle? Eller kommer jeg til at føle mig helt og aldeles malplaceret mellem store muskelbundte eller marathonløbere. Her kan løsningen være at tilmelde sig et hold – det kan være en form for motion man finder interessant og hvor niveauet er passende. Det kunne evt. være en idé at forhøre sig ved personalet i et nærtliggende fitnesscenter eller søge på nettet, hvis man har mulighed for det.

Motion er sundt for alle aldre – så hvis lysten er der, burde man ikke holde sig tilbage.