Weekendtur til Flensborg

Sponsoreret indhold

Flensborg havn

Så er det tid til at besøge Nikolaj, vores søn. Selvom drengene er blevet voksne, vil vi gerne følge lidt med i hvad de går og laver. Tina og jeg har derfor arrangeret en weekendtur til Flensborg, hvor Nikolaj driver butik. Vi har altid været glade for at rejse og selvom Flensborg ikke ligger andet end 7 km. fra den dansk-tyske grænse, vil vi gerne udforske byen og kulturen nærmere.

Byen er Slesvig-Holstens tredjestørste by med 89.000 indbyggere. Og heriblandt er der faktisk en del, der enten taler eller kan forstå det danske sprog. Byen var jo trods alt også dansk til år 1864.

Vi forventer at den smukke tur ned gennem Jylland fra Hvide Sande til Flensborg vil tage omkring 3 timer – vi gør et enkelt stop på vejen. Jeg har jo altid været glad for det vestlige Jylland, så vi vil følge kysten så længe, det er muligt. Vi besluttet os for at pakke madpakkerne ud ved frokosttid i nærheden af den store havn i Esbjerg. Som gammel fisker interesserer det mig stadig at køre et smut forbi forskellige havne. Derfor bliver det da kun mere attraktivt for en vestjyde som mig, at besøge Flensborg nu hvor det også har været en vigtig handels- og havneby i mande år. Havnen i Esbjerg var tidligere en stor fiskerihavn. Et utroligt spændende område.

Nikolaj bor forholdsvist centralt i Flensborg, hvilket er praktisk eftersom hans butik også ligger i centrum. Vi har været så heldige at vi kan få lov at låne et gæsteværelse hos ham. Den tid Nikolaj bruger i butikken, vil vi som nævnt tidligere udforske den smukke by. Jeg har opstillet en liste over de seværdigheder / steder vi gerne vil besøge på vores lille visit:

  • Sejltur på Flensborg Fjord
  • Kirche st. Nikolaj, en kirke fra 1400tallet placeret i byens centrum
  • Vindueskiggeri i den godt 2 kilometer lange gågade evt. et besøg i det overdækkede Flensborg Galerie
  • Danevirke Museum, her får vi et stykke dansk historie midt i Flensborg
  • Wellness besøg, som Tina har efterspurgt
  • Håndboldkamp i Flens-Arena, hvor vi skal opleve stemningen og glæden ved håndbold i den tyske Bundesliga

Sidst men ikke mindst har Nikolaj lovet at overraske os med en tur på en lækker, lokal restaurant. Vi ser frem til en spændende weekend, hvor vi får lidt kvalitetstid med vores voksne søn.