Min oplevelse af Karen Blixen Camp

Billede af Karen blixen camp set fra luften,.

Sponsoreret indhold

Luksus-indkvartering med usædvanlige omgivelser

Morgenen starter med et lydløst, men frygtindgydende gab. Flodhesten kigger sig omkring, men sænker hurtigt sit store korpus ned over Mara-flodens overflade, så kun næseborene rager op. Flokken af næsehorn opholder sig lige neden for den danskejede Karen Blixen Camp ved bredden af Kenyas vigtigste flod. Campen ligger i Mara North Conservancy lige uden for den enorme savanne og safaripark Masai Mara. Man kan faktisk sidde på i en lænestol på terrassen og få øje på adskillige dyrearter i deres frie natur. Det er umuligt at lave aftaler med vilde dyr, så hvis man tager en middagslur sit luksuriøse telt risikerer man at gå glip af et rovdyrbesøg i nærheden. De 22 store telte med flotte toilet- og badefaciliteter står på platforme med en stor veranda med formidabel udsigt til floden og Oloololo-bjerget, der er 1884 meter over havoverfladen, men som kun rager 52 meter op over højsletten. Teltene er indrettede med store dobbeltsenge og nogle desuden med en eller to enkeltsenge til børn, komfortable lænestole og persiske tæpper.

Observationer fra terrassen

Atmosfæren i campen er, som dengang safari var forbeholdt aristokrater, der skulle have stivet deres selvtillid af ved at nedlægge storvildt. Nu om dage må der heldigvis kun skydes med kameraer i Kenya. I området lever kun otte mennesker pr. kvadratkilometer. Andre pattedyrsracer er langt overlegne i antal, og dertil kommer en mangfoldighed af fugle og insekter samt krokodiller, der også trives i Mara-floden. Normalt ses savannens prægtige dyr fra firehjulstrukne safaribiler, men på Karen Blixen Camp ser man ofte elefanter, zebraer, gnuer og antiloper lige foran campen. Karen Blixen Camp er moderne og miljøvenlig. Et solcelleanlæg sørger for elektricitet døgnet rundt – også i teltene. At opleve dyrene i naturen er selvfølgelig det vigtigste på en safarirejse. Derfor er der daglige ture med rutinerede guider og chauffører i safariminibusser. Desuden er udflugter til en masailandsby, en skole og safariture til fods i sikre områder.

Karen Blixens indflydelse

Karen Blixen (1885-1962) opfandt ikke safari, men den verdensberømte danske forfatter har i høj grad haft indflydelse på udbredelsen af kendskabets til Kenya og landets imponerende dyreliv.  Karen Blixen boede uden for Kenyas hovedstad, Nairobi, fra 1914 til 1931. Hun etablerede en kaffefarm, der ikke blev så stor en succes, som hun havde regnet med, men hun havde så stor indflydelse i Kenya, at en bydel i Nairobis udkant er opkaldt efter hende.

Safari for alle

Safari var for bare et par årtier siden en uopnåelig drøm for mange mennesker. Nu er rejserne til det afrikanske dyreparadis tilgængelige for en meget større befolkningsgruppe – eller faktisk mange grupper. Dyreelskere, fotoentusiaster, romantiske par og især par og familier, der har fået mulighed for at realisere deres rejsedrøm.  Karen Blixen Camp er et ideelt udgangspunkt for alle safarirejsende – først og fremmest på grund af beliggenheden tæt på det vilde dyreliv, men også fordi der er mange muligheder for alternative oplevelser blandt andet i helikopter og varmluftballon over savanen. Fra tidligt om morgenen kan man fra luften eller minibus med fotoplads til alle passagerer se dyrene i bevægelse efter mad eller vand – nogle på vandring flere tusinde kilometer. Livet leves og sluttes på savannen. Antiloper og gazeller er lynhurtige, men de yngste og svageste i flokken er hovedmåltider for savannens store katte. Det er blodigt drama, men ser man et rovdyr sprinte elegant af sted i græsset, så skyldes dens veludviklede muskulatur rigelige forsyninger af kød. Byttedyrene lever af græs, og dyrene har deres favoritter i vegetationen. Derfor flytter de sig tusinder af kilometer året rundt. Gnuer og zebraer fører an. Flere end en million dyr følges ad for at finde de mest ideelle livsbetingelser. Rovdyrene er konstant i deres fodspor.

Det hele er et dramatisk skue for os mennesker. En oplevelse for livet! og helt klart en anbefaling jeg giver til alle mine læsere. Hvis i finder min historie og oplevelse spændende, så vil jeg råde jer til at læse mere om Karen Blixen Camp på africatours hjemmeside.