Skal “børn” have lov til at tage på fest rejser?

Sponsoreret indhold

Mit svar: Nej.

I takt med at mine børnebørn er blevet ældre og ældre, er de også begyndt at tage afsted på de hersens “fest rejser” som er blevet meget populære.

Det giver mig altid lidt uro i sjælen, når jeg tænker på at de tager afsted i en uge for at drikke sig meget fulde. Når jeg tænker på hvordan mine egne børn nemt kunne blive MEGET fulde og ikke rigtig havde styr på deres handlinger, bliver jeg lidt bekymret over at de unge mennesker nu befinder sig en hel flyrejse væk, frem for lige nede i byen hvor man kunne hente dem hvis der skulle blive problemer.

Jeg synes generelt set at hele kulturen omkring det at tage afsted på en rejse bare for at drikke sig fuld i en hel uge, er lidt “øv”. Samtidig har du rejseselskaber som www.uptours.dk som forherliger det at komme afsted på en druk rejse. Jeg ved godt at de skriver de tager deres forholdsregler og at der er guider der har opsyn med det hele, men når man så ser hvordan guiderne selv er meget fulde i tv-programmer som “Sommer i Sunny Beach” stiller jeg alligevel lidt spørgsmålstegn ved disse forholdsregler.

Man ser der også i medierne at rejseselskaberne har været under kritik og enkelte har også fået bøder for at opfordre de unge mennesker til at drikke.

http://www.dr.dk/nyheder/indland/stor-boede-sprut-reklame-til-boern

Jeg synes det er vigtigt man viser selskaberne at man i et land som Danmark, som allerede har en overordentlig høj andel af unge mennesker der drikker ALT for meget, ikke vil godtage den form for påskønnelse af druk.

Når det så er sagt, så har jeg alligevel tiltro til at mine børnebørn er så velopdragede at de godt ved at man skal passe på når de næste gang  tager afsted på en rejse til fx Golden Sands – som iøvrigt er et rigtigt dejligt sted.

Kunne selvfølgelig være at man skulle prøve at overbevise dem om at tage afsted sammen med dem – så kunne man også få set et sted som Sunny Beach i Bulgarien, hvor jeg aldrig har været før. Men jeg tror måske den bliver svær at trumfe igennem over for de unge mennesker. Vi må se.

Det er forresten ikke kun i Danmark der er denne slags rejser. Uptours har også en del destinationer for unge mennesker i Sverige, her hedder det blot studentresa i stedet for party rejser.