Skal sommer være sol og varme?

Sponsoreret indhold

Der går ikke en dag, hvor jeg ikke støder på en person som siger “Hvor er det bare varmt” og i den helt anden boldgade “Hvorfor skinner solen aldrig”. Det er standard sætninger for enhver dansker. I de triste og grå stunder beklager vi os over den manglende sommer i Danmark, og når sommeren endelig tager fat, så har vi svært ved at håndtere varmen. Vi er et folkefærd, der elsker at “græde over spild mælk”.

I sidste uge var jeg på ferie i Porto Santo. Jeg tager egentlig ikke så meget på ferie, som jeg plejede at gøre i mine unge dage. Heldigvis tog mit barnebarn kontakt og spurgte om jeg ikke ville med ham ud på en lille eventyr – Han havde åbenbart fundet en fantastisk tilbud fra Primotours nyhedsbrev, som han ikke kunne sige nej til. Men tanken om at rejse alene faldt ikke i hans smag. Jeg tog selvfølgelig imod tilbuddet og udflugten er officielt besat som et af mit livs højdepunkter.

Flyveturen derover var ganske behagelig, og jeg må kaste en lykkeønsket hat mod Primotours for at have arrangeret en fantastisk ophold – Fra start til slut. Da vi ankom var alt ordnet, og ingen problemer med indtjekningen. Jeg mindes faktisk ikke en rejse, som jeg har været med på, der har forløbet sig så flydende som denne.

Nå men det var et lille sidespring. Pointen med min historie er, at i udlandet og især i de mere polykrome samfund ser vi en mere åben og tolerant stemning. Hvorvidt det kun bliver serveret for os turister, kan jeg ikke nødvendigvis bestemme – Men oplevelsen er bare anderledes. Som jeg ser det, så har utrolig mange af de lande, som vi besøger i vores feriestunder, meget mere at beklage sig over – End os danskere. Men det gør de bare ikke – Deres hverdag er ikke styret af primadonna sving men om trivsel og driften. De lever i værre vilkår og har ikke tiden til at reflektere over bedre stunder. Til tider tror jeg at vi danskere har for meget tid, og at det i sidste ende vil sænke vores evolutionære udvikling.

Min bøn er derfor, at vi skal blive bedre til at se på makroniveau, og være ganske tilfreds med vores nuværende samfundsøkonomiske situation. Vi er et fantastisk land. Lad os nu være glad for de triste regnvejrsdage og de varme sommerdage. Lad os ikke Samligne os med omverdenen men sætte vores mål ud fra egne kriterier.